Samenwerking HockeyDirect.nl en Nike met Hockeyclub Naarden

Nike nieuwe kledingsponsor hockeyclub HC Naarden


Nike is met ingang van het seizoen ‘21/’22 de nieuwe kledingsponsor van hockeyclub HC Naarden. ‘s Werelds grootste sportmerk en hockeyclub Naarden hebben de afgelopen periode samen de nieuwe kleding ontworpen. De distributie en verkoop zal geheel online verlopen via een eigen HC Naarden omgeving op HockeyDirect. De samenwerking tussen de drie partijen (HC Naarden, Nike en HockeyDirect) wordt aangegaan voor minimaal drie jaar. De overige sponsoren op het shirt van HC Naarden zijn dezelfde periode: Rabobank, Nienaber Makelaars en Indicia.


HC Naarden zal met ingang van het nieuwe seizoen de competitie bestormen in Nike tenues. Het thuistenue blijft qua ontwerp en kleuren grotendeels gelijk. Bij het uittenue komen de originele HC Naarden kleuren weer terug. Er komen nieuwe Nike broekjes, rokjes, hoodies, coachjassen en trainingspakken. Marc Van Wijk, voorzitter HC Naarden: “We zijn ontzettend trots dat wij als eerste hockeyclub in Europa een wereldspeler als Nike aan onze club mogen verbinden. Nike is niet alleen een zeer geliefd merk onder onze jeugdspelers, maar staat ook bekend om zijn betrouwbaarheid en innovatieve mindset. Deze kernwaarden sluiten perfect aan bij de wensen en ambities van onze club. Daarnaast zetten we met de snelle levering via HockeyDirect een grote stap vooruit. We kijken daarom ook uit naar een vruchtbare samenwerking met deze partijen..”


“In de VS is Nike al langer succesvol met hockeykleding. Nu is Europa aan de beurt. HC Naarden is als grote vooruitstrevende club een perfect startpunt om onze voet aan de grond te zetten op Nederlandse bodem. We doen dat samen met onze partner HockeyDirect en kiezen daarmee voor een online distributie en sales model. HC Naarden, Nike en HockeyDirect passen naar onze mening uitstekend bij elkaar”. Aldus Jesse Herrema, die de begeleiding vanuit Nike heeft verzorgd.


“HC Naarden krijgt een eigen online omgeving waar leden alle HC Naarden Nike kleding en merchandise kunnen bestellen. Wij leveren dit de volgende werkdag zonder verzendkosten bij het HC Naarden lid thuis af. We zorgen voor pasmodellen op de club, dus als iemand twijfelt over de maat kan dit vooraf op de club worden gepast.” zegt David Purmer van HockeyDirect. 


Marc van Wijk: “We dragen onze lokale retailers – waar we de afgelopen jaren mee hebben samengewerkt – een warm hart toe. Echter vinden we ook dat online verkoop bij de huidige tijdsgeest en onze club past. Na een uitgebreid selectieproces kwam de combinatie van Nike en HockeyDirect binnen het bestuur als unanieme winnaar uit de bus.”

 

Share this post