Reclame op de kont van Estavana

Ik heb nog even goed naar de kont van Estavana gekeken. In de herhaling en vertraagd en nóg een keer.
Want die wereldkampioenen handballen aanzienlijk sneller dan mijn luie oog kan volgen. Sportshop.com staat er, verdeeld over de flitsende linker- en de rechterbil van Polman.


Tampons

Niet dat ik van plan ben sportkleding te dragen, maar het viel mij op dat de Nederlandse dames zoveel reclame op hun afgetrainde lijven hadden. Van beachvolleybalsters die duikend in het zand tampons promoten en vooral wielrenners zijn we dat al jaren gewend.


Meer sponsors dan Van der Poel op zijn ly­cra-pak­je

Maar zelfs Mathieu van der Poel heeft minder bedrijven op zijn lycra-pakje dan deze dames van Oranje. Een darter van het niveau Michael van Gerwen komt met de Keukenconcurrent, waar de gepensioneerde borst van Jan Boskamp het op tv met een gesponsorde polo van Jako moet doen.


Haardhout

Nee, dan de handbalsters. Telt u even mee, van beneden naar boven? Ik zie het marketingbedrijf SearchUser net boven de hamstring. Op de dij komen we Hummel tegen, die van hun tenuetjes. En wat dachten we daar van Haardhout.com? Komt linksboven nog een keer terug op de lichamen van Abbingh, Smeets en Wester.

Haardhout op je shirt… Weinig elegant. Maar we zijn er nog niet. We ontdekken Freo, dé leenspecialist, en de hotels van NH. Er is plaats voor uitzendbureau Charlie en op de linkerborst zien we het gapende visje van de Nederlandse Loterij. Rechts op de werpschouder adverteert Volkswagendealer Zijm. Overdwars de gestaalde perfectie komen we nog TeamNL tegen.


Navelreclame

TeamNL, da’s dus een speciaal voor sporters opgerichte sponsor, betaald door sponsors, die sponsors moet werven. Zo van: ‘Hier op de navel van Danick Snelder had uw reclame kunnen staan!’ Merkwaardig.
Ik hoop dat al die reclame onze toppers iets meer oplevert dan een kuub hout en een weekendje NH Hotels. Of misschien een abonnement op Ziggo, want die sponsor ben ik nog vergeten. Ziggo is het bedrijf dat wél betaalde voor de uitzendrechten van een fantastische handbalfinale die ik daardoor niet live kon zien bij de publieke schaatsomroep. Ook zoiets…

 

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email